EU PROJECTEN - VAN EERSTE IDEE NAAR CONCREET PROJECT

Reeds plaatsgevonden

Webinar door Frank Hiddink en Erna van der Werff, initiatiefnemers van Learning Hub Friesland

Hoe kom je van een (lokaal) vraagstuk tot een aanvraag voor Europese financiering? Aan de hand van verschillende voorbeelden van Europese projecten en met diverse gastsprekers komen de verschillende facetten aan bod die een rol spelen bij de aanvraag voor Europese financiering en bij de uitvoering van een Europees samenwerkingsproject.

 

In opvolging van het Europe Ready Fryslân Webinar “EU projecten – van eerste idee naar concreet project” sturen we jullie hierbij het stappenplan inclusief tips van ons en de gastsprekers. Daarnaast hebben we een videosamenvatting gemaakt van het Webinar zodat je de belangrijkste punten nog eens kunt bekijken. Het volledige Webinar vind je hier. Stuur de links en het stappenplan gerust door naar iedereen die EU ready wil worden!

DOOR WIE

Frank Hiddink – Learning Hub Friesland

Erna van der Werff – Learning Hub Friesland

DOWNLOAD DE PRESENTATIE

BEKIJK HIER DE WORKSHOP TERUG!

Europe Ready Fryslân is een initiatief van de gemeenten Súdwest-Fryslân, Leeuwarden en de provincie Fryslân. Samen zorgen we voor een aanpak die Fryslân helpt om slagvaardig in het Europese veld te opereren. Met dit programma willen we met onderwijsinstellingen, ondernemers en over­heden Europese projecten ontwikkelen, coalities sluiten en op de agenda van de Europese Commissie aansluiten.

DOEL

ENTHOUSIASMEREN: Aan de hand van diverse concrete voorbeelden inspiratie opdoen over de mogelijkheden die EU-financiering biedt;

INFORMEREN: Drempels wegnemen om een projectaanvraag in te dienen of partner te worden in een Europese samenwerkingsproject.

INHOUD WORKSHOP

De nadruk in deze sessie ligt op inspiratie en informatie: Hoe kom ik van een (lokaal) vraagstuk tot een aanvraag voor Europese financiering?

Aan de hand van gevarieerde voorbeelden van Europese projecten en met diverse gastsprekers komen de verschillende facetten aan bod die een rol spelen bij de aanvraag voor Europese financiering en bij de uitvoering van een Europees samenwerkingsproject. Deze workshop bestaat uit twee onderdelen:

• Projectaanvraag: Van idee naar project, gevarieerde voorbeelden van Europese projecten, met een focus op hoe deze tot stand zijn gekomen:

  • Welke concrete mogelijkheden zijn er?
  • Wat breng je en wat brengt het je?
  • Hoe vind ik geschikte partners?
  • Hoe schrijf ik een projectvoorstel voor EU-financiering?
  • Wat zijn de succesfactoren van een projectaanvraag?

• Projectuitvoering: Help, mijn project is goedgekeurd! Best practices & pitfalls bij de uitvoering van een Europees gefinancierd project.

VOOR WIE

Iedereen die meer wil weten hoe je als lokale overheid, onderwijsinstelling, ondernemer, etc. aanspraak kan maken op EU-financiering en wat een Europees samenwerkingsproject je kan brengen als organisatie en persoon.

Menu